Achtergrond en ervaring

Interim directeur Groen & Aldenkamp (2021-2022)

Als interim directeur op verzoek van de hoofddirectie van de Vermeerplein groep de dagelijkse leiding van Groen en Aldenkamp verzorgd en op Groep niveau geholpen bij de selectie van een permanente directeur voor Groen en Aldenkamp en meegewerkt aan de verdere ontwikkeling van de groep.

Van Dorp installaties (2007-2020)

Bij van Dorp ben ik gestart als vestigingsdirecteur van Van Dorp installaties Zoetermeer BV. Waarna ik als Regiodirecteur Van Dorp installaties NoordWest de verantwoording had voor de vestigingen Zoetermeer, Leiden, Amsterdam en het specialistische bedrijf Van Dorp Grootkeukens. De laatste 6 jaar ben ik door de RvC voor twee periodes van 3 jaar benoemd als Algemeen directeur Van Dorp installaties B.V.

Van Dorp installaties groeit in die jaren van 12 vestigingen met een omzet van 120 mio naar een bedrijf van 16 vestigingen met een omzet van 190 mio

GTI/Engie (1996-2006)

Bij GTI Noordwest bv heb ik leiding gegeven aan het bedrijfsbureau, verantwoordelijk voor de afdelingen engineering, tekenkamer en calculatie. Waarna ik als operationeel directeur leiding gaf aan de afdeling grote projecten, afdeling technisch onderhoud en service en 3 locaties (totaal ca. 600 fte). In deze rol heb ik tevens de integratie van de Noord-Hollandse bedrijven van Merkx Volker. Fabricom Electrical en Axima Contracting (totaal ca. 200 fte) in GTI Utiliteit Noordwest bv begeleid.

Mijn volgende klus bij GTI was de opzet en ontwikkeling van een landelijk Sales Marketing bedrijf dat zich richt op de markt van de gezondheidszorg. Doelstelling was contracten verwerven voor concepten op het gebied van energie outsourcing en Total Cost of Ownership oplossingen.

Carrier airconditioning (1985- 1995)

Het verkoopvak heb ik , na mijn studie werktuigbouw, geleerd bij Carrier Airconditioning. Advies en verkoop van utilitaire koelinstallaties aan de grotere installateurs en adviesbureaus in Nederland. Daarna ben ik als projectleider verantwoordelijk geweest voor realisatie en implementatie van een kwaliteitssysteem volgens NEN-ISO 9002. Ook was ik lid van de Europese Quality Council van Carrier Europa.